Härlig höstmorgon i trädgården

05.11.2021

Visst är det härligt att gå ut en runda på morgonen när det fortfarande är disigt och lite kyligt? Jag gick ut, kände in lugnet och började klippa ner och riva upp en del vissna växter. 

Den sista Nävan blommar i trädgården, medans nästan allt annat vissnat ner, en del kan faktiskt vara fint att ha kvar när bladen ändrar färg, men en del blir sådär brunt och tråkigt,det har jag klippt ner idag!

Det som jag satsade på att klippa ner idag var Höstanemonerna som trots namnet inte är fina längre, så de åkte rakt ner i komposten. 

Även de sista Jordärtskockorna  åkte upp idag, och jag har även hunnit sätta det nya utsädet, det blev ett par kilo till. 

Nytt utsäde, 2 st 3 metersrader blev det, men det brukar sällan bli så fina rader när de börjar gro, det är alltid någon liten skocka som ligger kvar sedan skörden och orsakar oordning i landet. 

Klematisen är faktiskt fortfarande fin, den blommar fortfarande, men vräker ut sig, så den får man "tukta" som mormor brukar säga. Den är fin både till blommorna och till frökapslarna som är som små "tussar" i bakgrunden.

/ Teo