Om

Teos Blommor & Trädgård startade jag 2021, men jag har odlat och sålt långt innan dess, sedan jag var runt 6år 

Trädgården jag odlar i och skriver om är en vanlig villaträdgård, tillhörande min mormor, huset är byggt 1945 och tomten är på ca. 700 kvadratmeter. Jag odlar på hela framsidan av huset där det finns ett större trädgårdsland i nordligt läge, här odlas framförallt perenna blommor, även Rabarber och två Vinbärsbuskar finns här. 

I västligt läge finns en snittblomsodling, här odlas ettåriga sommarblommor till snitt, här får det plats 3 - 4 bäddar som är ca. 3 meter långa. Dahlior odlas även på den västliga sidan.

I Sydligt läge är det rätt mycket buskage, här finns Syren och Brudspireabuskar. I syd har jag mina perennodlingar, eller min lilla mini-plantskola. Runt hörnet i östligt läge finns ett växthus, här i finns en liten del av mitt sortiment den mesta tiden av året, förutom under groningssäsongen då det måste användas till framdrivning av plantor.

I trädgården finns även 4 äppelträd (Ingrid - Marie och Ribston) samt 1 päronträd som jag dessvärre inte vet sorten på.

Jag är född och uppvuxen här på Söder, i huset mitt över gatan, här har min mor en present och delikatessbutik sedan 1995. I familjens trädgård odlas mest för privat bruk, men jag har även lite snittblomsodlingar här inne också.

Odlingszon 3

Hösten 2022 förverkligar jag drömmen och utbildar mig till florist.

Välkommen att besöka mig, läs mer här

/ Teo Eklund