Vinbärsskörd
27.07.2021
I år svämmar våra buskar med röda vinbär över, det blir mängder, det är ju roligt, men hur ska man ta tillvara på allt?
Själv brukar jag äta de som de är med vaniljsås, supergott!
Recept
Enkel rårörd vaniljsås
Ingredienser:
- 2 dl vispgrädde
- 2 st äggulor
- 2 msk strösocker
- Vaniljpulver efter smak
Gör så här:
- Vispa grädden.
- Vispa ner äggulorna och sockret, tillsätt vaniljpulver efter smak.
- Klart!
Min mormor berättade att när hon var ung så hade de två stora röda vinbärsbuskar i hennes föräldrahem, hennes mor och far gjorde alltid rödvinbärssaft på hela skörden.
Det blir alltid en del bär som skrumpnar ihop, men dom låter jag hänga kvar så att gråsparven, pilfinken och trastarna har lite att äta.
/ Teo