Trädgården spirar!

22.03.2022
Vilka underbara dagar vi haft, soligt och klarblå himmel, och dessutom vårdagjämning i söndags. Vissa delar av trädgården står redan i full blom!
Jag var ute och gick en liten runda här i landen och kollade på vad som har börjat komma upp, och det var en hel del ska ni veta. Det som förvånade mig mest var att dom små Påskliljorna intill husväggen står i blom! Dessa planterade jag där för ca. 2 år sedan, då var dom överblommade. Om jag inte minns helt fel så är det första året dom blommar, iallafall så här mycket. 

Jag blev så lycklig när jag såg att Gulsipporna vid Päronträdet hade börjat komma upp. De senaste åren har det knappast kommit upp några alls, men jag har väl mig själv att skylla på där. Jag satte upp fågelmataren där för kanske två år sedan, och ni vet kanske hur det blir när mycket fåglar samlas och skräpar ner. Det som växer dör nästan helt. Men som tur är så har dom fått nya krafter och börjat växa igen. Aldrig mer att någon fågelmatare får sättas upp där inte :)

Kolla dom små Tulipanerna! I denna pallkrage är det blandade sorter, men mest av min favoritsort "Peggy wonder" Läs mer om när jag satte dom nedan. 

Alla Tulpaner jag odlar på friland används till snitt, oftast till små vårbuntar/buketter då jag inte kan odla så stora volymer. 

Dessa vita storblommiga Påskliljor fick jag under min praktikvecka på dåvarande Kalvsviks handelsträdgård. Jag planterade mängder av Påskliljor, du kan kolla läsa mer om min praktikvecka nedan. 

Det ser ut som det går bra för min perennodling, det är såå härligt att se de första bladen som tittar upp. På bilden är det Blågull, Kärleksört och vita Jordgubbar, det ända jag behöver göra nu är att ge dom lite vatten ser det ut som :) 


/ Teo