Teos juldukning 2022

19.12.2022

Varje år gör jag en inspiration på juldukning, såhär ser den ut i år, låt dig inspireras! 

I år blir juldukningen naturinspirerad och vegetativ. En härlig kombination av skog, julens blommor och kvistar från trädgården. Jag använder mig bland annat av Buxbom och Eukalyptus för att få till en frodigt grön bas. För att få in skogen använder jag Lärkkottar på kvist samt härliga kvistar från trädgården med lavar på. Dom små mossträden har jag skapat med stickmassa i grunden som jag stuckit ner i lerkrukor i två olika storlekar. 

- Blommor - 

I blomväg har jag valt att använda mig av utslagna Hyacinter som jag sköljt av jorden på, Echeveria i plugg och Julstjärnor på snitt. För bästa hållbarhet på snittade Julstjärnor ska man doppa snittet i varmt vatten först, sedan i kallt vatten för att inte mjölksaften ska sippra ut. Ställ sedan Julstjärnan i kallt vatten i exempelvis små dricksglas. 

Hyacinter som man sköljt av jorden på håller ju inte lika länge som med jord, men det håller ju över jul. Spraya rötterna lite lätt då och då så dom inte torkar ut, spraya bara inte direkt på löken. 

- Välkommen! - 

Det mesta du behöver till dukningen hittar du på Teleborg i Växjö denna veckan, där hyr Vrankunge trädgård in sig i en lokal mittemot Willys. Jag kommer vara där och jobba måndag 19/12 - onsdag 21/12 Välkommen!

Jag önskar er alla en riktigt god och underbar jul!

/ Teo