Teos juldukning 2021

14.12.2021

Varje år kommer jag göra en inspiration på juldukning, så här ser den ut i år! 

Juldukningen är nog det roligaste jag vet kring jul, och jag är nog inte ensam om det kan jag tänka mig ;-) Så här får ni se min juldukning 2021, hoppas att ni får massor av inspiration till er dukning! 

I år trendar det gröna, därför blir årets juldukning en traditionell jul med mycket grönt. 

Jag har valt att ha en stor bukett med Amaryllis, Ilexkvistar och grönt mitt på bordet, ståendes på ett stort fat i återvunnet material från IAM interiör, 299:- Hos Söderkryddan i Växjö. Vasen och allt övrigt porslin är gammalt och loppisfynd, så jag kan tyvärr inte bidra med några inköpsställen. 

Jag har valt att använda mig av Enris, Buxbom och Blåbärsris som det genomgående gröna i hela dukningen. Enris och Buxbom finns i buntar, 40:-/st 

Jag har använt mig av torkade apelsinskivor, luktar underbart! Dessa har jag köpt in, men det är väldigt enkelt att göra själv genom att torka dom på svag värme ett par timmar i ugnen. 

Jag tar 7:-/st för dessa. 

Visst är dom som gjorda till dukningen? Stjärnan kommer från Majas cottage, 85:- Hos Söderkryddan. Granen kommer från VK Vividi, 89:- Hos Söderkryddan. 

Ljusstakarna kommer från ELD garden, men jag vet tyvärr inte vilka som säljer dom idag, det var några år sedan jag köpte dessa. 

Duken jag har på bordet är en gammal linneduk, den är perfekt i sin neutrala ton och passar då perfekt till de flesta dukningar. Kan tyvärr inte bidra med något inköpsställe där heller, då den är rätt gammal. Besticken är i serien Guldi av "NilsJohan." 

En enkel bukett med Hyacinter, Vaxblommor och grönt får förgylla sin plats på en gammal byrå. 

Den totala kostnaden för hela dukningen utan duk och porslin blir ungefär 1000:- 


Jag önskar er alla en riktigt god och underbar jul! 

/ Teo