Snygg och enkel rabattkant

23.11.2021

Världens enklaste lösning på rabattkant, naturlig och enkel att flytta! 

Jag har grävt upp min äng här hemma för några veckor sedan, eller rättare sagt min gräsodling för det har nästan bara vuxit gräs där. Den har nu blivit en jordplätt där alla möjliga sorters snittblommor ska odlas till våren. Som rabattkant använder jag mig av vanlig ved, naturligt, enkelt att flytta på, och dessutom så finns det redan färdigt i naturen, inget som behöver tillverkas!

Jag började redan när odlingen var färdiggrävd att lägga ut ved, men den ved jag hade räckte inte runt hela odlingen sen har jag inte hunnit skaffa mig mer förrän jag hittade en vedförsäljare i lördags på torget. Så nu har jag ved så det räcker runt!

Jag lägger bara vedbitarna direkt på jorden och trycker till lite lätt, de kommer fixera sig själva efter hand då bland annat gräset börjar växa. 

Kanterna kan vara lite svåra att få till, men man får pussla tills det löser sig. Men samtidigt är det ju inte hela världen om det inte blir perfekt.

Jag har redan tjuvstartat med lite smått med att plantera Hylotelephium, Kärleksört och sått Panikumgräs, Buketthirs, det gäller att börja i tid ;) 

/ Teo