Kalvsviks Handelsträdgård

11.10.2021

Förra veckan praktiserade jag på Kalvsviks Handelsträdgård, såhär var det! 

Jag praktiserade förra veckan (v.40) hos min kollega från torget i Växjö, Anna - Stina Gustavsson som driver Kalvsviks handelsträdgård några mil utanför Växjö. 

 Det är roligt att få lite inblick hur andra handelsträdgårdar arbetar och hur lite större odling går till. Hela veckan var väldigt bra och lärorik, jag har bland annat fått plantera vårens påskliljor och tulpaner, riva upp alla ettåringar och inte minst planterat penseer med Sara Bäckmo och hennes redaktion.  

Handelsträdgården startades på 50 - talet av Anna - Stinas föräldrar Holger och Margit. Margit hjälper fortfarande Anna - Stina  och hennes sambo Göran på gården med att bland annat binda kransar och buketter som säljes på handelsträdgården men även på torghandeln i Växjö.

På handelsträdgården odlas mest snittblommor, här baksidan av gården. 

På denna åker rev vi upp alla ettåringar första dagen, här Anna - Stina som lukar innan Göran ska harva. 

Här planterar jag påskliljor, ca 40 svarta backar blev det. 

6000 Penséer ska sättas från pluggbrätten till krukor, som sagt så hjälper Sara Bäckmo och hennes redaktion till att plantera. 

Här var vi på besök hos Väghults Handelsträdgård i grannbyn, en häftig sorts Julstjärna med lite annorlunda form var på framdrivning. 

Både Anna - Stina, Göran och Margit bor på gården. 

Ta en tur ut till Kalvsvik och känn in lugnet. 

Ha en fin vecka! 

/ Teo