Jag börjar jobba på Trädgårdslandet!

05.02.2023

Under en tid har jag varit med och planerat för att bygga upp en handelsträdgård på Teleborg här i Växjö. Från och med 25/3 möts vi på Trädgårdslandet!

Kära underbara kunder idag är det äntligen dags för mig att berätta om något som varit på gång under en tid. Det är nyheter på gång när jag börjar jobba på Trädgårdslandet Teleborg!


Förstår att detta väcker många frågor och jag ska försöka reda ut så mycket jag kan i detta inlägg. Så här är det. Jag fick reda på detta tidigt i höstas av min kollega från torget Jan Åke på Vrankunge trädgård, då undrade han om jag och mamma Lena var intresserade att vara med på detta projekt. Mamma har varit trött på att slita med torget ett tag och har sagt att vi skulle hitta på någonting ihop vi tre.

Jag måste säga att jag var lite skeptisk till det först, det var väl framförallt att jag tänkte att det skulle ta mycket tid och att jag då inte skulle kunna driva min egen verksamhet vidare. Men efter någon vecka hade jag funderat över det och kommit fram till hur vi kunde göra så jag tackade ja. De var ju egentligen samma sak för mamma, hon visste att hon inte kommer kunna driva sin verksamhet Söderkryddan vidare, men ville ha förändring, och tyckte det lät som en bra idé så hon tackade också ja. Då är vi båda med på banan.

Efter hand så spånar vi idéer till den nya handelsträdgården på Teleborg och vi får även komma och kolla på lokalen. Jag minns att jag tyckte det var så härligt att få komma in i ett sådant stort och luftigt växthus, det kändes lite lyxigt att senare få jobba i det växthuset. 

- Försäljning av julgrupper -

Gänget på Vrankunge trädgård hade bestämt sig för att ha försäljning av julgrupper och blommor sista veckan innan jul på blivande Trädgårdslandet istället för torget i Växjö, bland annat för att det skulle bli så kallt. Jag får frågan om jag vill komma ut och jobba den veckan. Jag tackar ja till att jobba måndag - onsdag, men senare blev det även torsdagen. 

Jag kan säga att vi fick många frågor om vi skulle fortsätta vara där ute, det märktes att många saknade Blomsterlandet som varit i samma lokal tidigare, som flyttade i våras. Men vi fick spela ett spel för att inte avslöja något, vi fick säga att vi bara hyrde in oss där tillfälligt.

Den veckan var så rolig, vi blev som sagt väldigt välkomnande och många tyckte det var roligt att se mig där. Det var även bra för att få en känsla hur det är att jobba i en butik, som inte jag är riktigt van vid, trots att min mor har butik så jobbar jag nästan aldrig där. Det var skönt att kunna vara inomhus till skillnad från torget, inte behöva bekymra sig över att växterna inte klarar sig mm. För under vinterhalvåret på torget är det ingen superrolig tid om det är kallt så man måste bygga in och ha värme mm. det tar sån extra lång tid att bygga.

Det var inte minst roligt att även ha kollegor man jobbar ihop med, bland annat Cilla som också är utbildad florist som visade mig en del av hennes knep och vad hon lärt sig på sin utbildning. Rhea som gjorde ett par superbra filmer som vi kunde lägga ut på våra sociala medier. m.fl

- Vad händer med Teos Blommor & Trädgård? - 

Jag kommer fortsätta driva min verksamhet, men med lite förändringar såklart. Jag kommer först och främst satsa mer på snittblomsodling. Jag har utökat landen och kommer faktiskt flytta min verksamhet över gatan till där jag bor, anledningen till det är att det inte längre kommer finnas någon butik där i fortsättningen. Söderkryddan kommer flytta och bli ett med Trädgårdslandet. Därför kommer bland annat blomster-holken finnas på Idungatan 14 i fortsättningen.

- Hur blir det med torghandel? -

Jag kommer att komma ner till torget någon gång ibland, inte lika frekvent som tidigare. Och med en annan uppsättning av torgstånd. Jag kommer såklart hålla er uppdaterade om när jag kommer till torget i Växjö. 

Blomster - holken på Söder är också öppen alla dagar i veckan! 

Jag planerar att vara på torget alla lördagar februari ut, men det kan variera lite beroende på hur byggnationen på Teleborg går, det kan eventuellt bli någon torgdag i mars också. Sen kommer jag ner till torget igen när de frilandsodlade Tulpanerna är klara! 


- Trädgårdslandet Teleborg AB - 

Trädgårdslandet startas och drivs av familjen Olastuen som idag driver Vrankunge trädgård. Jag kommer att vara anställd av Trädgårdslandet, på 100% likaså mamma. Jag är snart färdigutbildad florist och kommer bland annat ha hand om snittblommorna och binderier, men vi kommer synas ute i butiken och i kassan också. 

- Landet möter stan - 

Både Vrankunge trädgård och Söderkryddan kommer lägga ner torgverksamheten, alltså sluta vara på torget i Växjö. Vi flyttar istället in torget inomhus under namnet Trädgårdslandet. Vi kommer ha allt från blommor både ute och inne samt trädgårdstillbehör till delikatesser, kaffe, te och kryddor och även grönsaker. Inne i det stora växthuset kommer det även finnas ett café. 

Nu har arbetet börjat med att bygga upp handelsträdgården som kommer ligga på Skogsuddevägen 1 på Teleborg i Växjö. Nedan ser du bilder från tidigare i veckan när vi började på att märka ut vad som ska byggas mm. Kan du gissa vad det ska bli på vissa av bilderna? 


Vi syns! 

/ Teo