Bind en höstfin ljungkrans

17.10.2021

Nu är det verkligen högsäsong för ljung, bind denna härliga och enkla ljungkrans till dörren, eller varför inte till matbordet? 

Ljung är verkligen fint att ha i kransar, och håller dessutom bra, inomhus torkar den fint, men kan tappa lite färg. Utomhus håller den också länge, bara man har den under tak. 

Jag använder mig av spansk mossa och rosa ljung i kransen. 

Jag använder mig av en halmstomme Ø 20cm som grund, sedan tycker jag att det är lättast att börja sätta fast en bit spansk mossa, då blir det enklast att få ihop kransen i slutändan.

Lägg sedan ca. 3 - 5 kvistar ljung på mossan (lite beroende på vilket storlek på halmstomme du har.) 

Sedan är det bara att fortsätta, mossa, ljung, mossa, ljung ... 

Jag använder mig av vanlig grön spoltråd när jag binder kransar, grön eftersom att när jag binder andra kransar i grönmossa så syns inte spoltråden, men om man bara ska binda en sådan här krans kan du använda egentligen vilken färg som helst, eftersom du då döljer tråden med mossa. 

Till upphängning använder jag märlor till större kransar, men man kan även böja till ståltråd som märlor eller öglor, som man trycker in på baksidan. Denna krans som jag gjorde går att hänga upp bara som den är på en spik för den är rätt så tunn.

Lycka till! 

/ Teo